Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ρουμελιώτικο γλέντι στην Λαμία με ....κρασί Διστόμου και ...ζουρνά από την Θήβα!

Σε βοιωτικό γλέντι μετατράπηκε για λίγο το προχθές το βράδυ το Φεστιβάλ ''Κερνάμε Ελλάδα'' στην Λαμία όταν βρέθηκαν μπροστά στο περίπτερο του ''Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου'' με προϊόντα από την μαρτυρική κωμόπολη, τα χορευτικά συγκροτήματα από Θήβα, Σχηματάρι και Κριεκούκι που συμμετείχαν και αυτά στην Έκθεση Τροφίμων Ποτών και Γευσιγνωσίας!

Το ονομαστό Διστομίτικο κρασί και το τσίπουρο - βασικό έκθεμα στο περίπτερο - έρευσε άφθονο και συνδυαζόμενο με τον ...ζουρνά και τα .. νταούλια των παιδιών του Βλάχικου Γάμου της Θήβας και των υπολοίπων χορευτών με τις όμορφες παραδοσιακές στολές, δημιούργησαν ένα υπέροχο κέφι που το ευχαριστήθηκαν οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες! Ήταν μια ''εκτός προγράμματος'' παράσταση που επιβεβαίωσε την αξία της Σαββοπουλικής φράσης ότι την ιστορία την γράφουν στο ...τσακ οι παρέες- εδώ μια βοιωτική κατά βάση ''παρέα'' που στήθηκε στην στιγμή με συμμετοχή και άλλων Ρουμελιωτών - από Εύβοια, Φθιώτιδα- αλλά και την Κρήτη, τα Γρεβενά κ.ο.κ...

Ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου- που είχε το Σάββατο  παρουσία στο Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τον Αντιπρόεδρό του Λουκά Δημάκα για την σημασία της Έκθεσης τοπικών προϊόντων - έχει οργανώσει την συμμετοχή, υπό την αιγίδα του, οινοπαραγωγών και οινοποιείων καθώς και παραγωγών ζυμαρικών και προϊόντων ζύμης της περιοχής Διστόμου. Και αυτό σε μια προσπάθεια να βγουν πιο συστηματικά τα επώνυμα προϊόντα του Διστόμου στην αγορά της ευρύτερης περιοχής της Ρούμελης.

Κατά τα άλλα το Φεστιβάλ ''Κερνάμε Ελλάδα'' κύλησε ομαλά παρά τη ζέστη και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή τα μεσάνυχτα. Συμμετέχουν δεκάδες παραγωγοί αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι με συνδυοργανωτές το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, την αιγίδα του Δήμου Λαμιάιων, ενώ στα εγκαίνια ήταν παρών και χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων και Βιοτεχνών κ. Γιώργος Καββαθάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.