Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Συλλήψεις για ναρκωτικά στα Δερβενοχώρια

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας 3 άτομα και συγκεκριμένα έναν 60χρονο, έναν 36χρονο και μία 53χρονη, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και του τελωνειακού κώδικα. Επιπλέον, συνελήφθη ένας 54χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε αρχικά οικία στην ανωτέρω περιοχή, όπου διαμένουν οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, όπου εντοπίστηκε και ο 54χρονος, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 7 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 1.969 γραμμαρίων,
  • πιστόλι κρότου και 4 φυσίγγια κρότου,
  • κυνηγετικό όπλο και 113 κυνηγετικά φυσίγγια, διαφόρων τύπων,
  • 2 ζυγαριές και 7 ναρκωτικά δισκία,
  • 9 κιλά και 200 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού,

Μεγάλος αριθμός από σπόρους κάνναβης, αλλά και νάιλον συσκευασιών, πρόσφορες για την συσκευασία των ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, οι ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που βρέθηκαν στην οικία των 60χρονου, 53χρονης και 36χρονου, προέρχονταν από δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν σε αγρόκτημα σε περιοχή της Αττικής, τις οποίες ακολούθως απέκρυπταν στην οικία τους, με σκοπό την περεταίρω διακίνησή τους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε χθες το απόγευμα στο ανωτέρω αγρόκτημα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • 50 δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους έως και 2 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν,
  • 1.694 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • πλήρης εξοπλισμός για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης και ειδικότερα λάμπες, μετασχηματιστές, ροοστάτης, χρονοδιακόπτης, θερμόμετρο – υγρασιόμετρο, μπαλαντέζες κ.λ.π.,
  • σπόροι κάνναβης και πλαστική βάση ανάπτυξης σπόρων κάνναβης.
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επίσης, στην κατοχή του 54χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ κατασχέθηκαν και πέντε κινητά τηλέφωνα από την κατοχή όλων των συλληφθέντων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών. Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.