Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας: Ο Τσίπρας και οι υπουργοί του είναι ανεπιθύμητοι στη Λαμία

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 2 χρόνια από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, μια κορυφαία στιγμή της ταξικής σύγκρουσης στην Ελλάδα, που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ ενάντια στα Μνημόνια, τη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Το συγκλονιστικό ΟΧΙ της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού άνοιξε ένα βαθύ ταξικό ρήγμα, έβαλε στο κέντρο της πολιτικής διαπάλης την ευρεία λαϊκή απαίτηση για μια άλλη πολιτική με κέντρο τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα.  

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες και 2 χρόνια από τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και μετέτρεψε το λαϊκό ΟΧΙ σε ένα ντροπιαστικό ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, με μια ιστορικών διαστάσεων εξευτελιστική πολιτική κωλοτούμπα. Κόντρα στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού υπέγραψε και ψήφισε τον Ιούλιο του 2015 μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κτλ) ένα τρίτο, ακόμα χειρότερο απ’ τα δύο προηγούμενα, μνημόνιο και στη συνέχεια, υπέγραψε και 4ο μνημόνιο και εφάρμοσε τη διάλυση του ασφαλιστικού, την ένταση της φορολεηλασίας, το υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, τον «κόφτη», και τη ρατσιστική αντι-προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί σήμερα την βασική επιλογή των δανειστών και του κεφαλαίου για την προώθηση αυτής της βάρβαρης πολιτικής. 

Δύο χρόνια μετά το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και 7 χρόνια μετά το 1ο μνημόνιο, η καπιταλιστική τους κρίση συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη παράλληλα με την οργή των άνεργων, των εργατών και της νεολαίας για τη λιτότητα, τη φτώχια, την ανεργία, τη βαριά φορολογία του λαού, τις χυδαίες φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, την εξαθλίωση και τη μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων από την Ελλάδα για τα κάτεργα του εξωτερικού. 

Δύο χρόνια μετά το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ του 2015, ο 4ος μνημονιακός πρωθυπουργός Τσίπρας μαζί με όλους του δωσίλογους υπουργούς του, διοργανώνει αναπτυξιακό συνέδριο στη Λαμία, ενώ έχει διαλύσει, έχει εξαθλιώσει, έχει καταστρέψει την κοινωνία με τα 2 Μνημόνια που έχει ψηφίσει και εφαρμόζει. 

Ο μνημονιακός δωσίλογος πραξικοπηματίας πρωθυπουργός και οι υπουργοί του είναι ανεπιθύμητοι!

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27 Ιουλίου, 6.00 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία. 

Δεν υπάρχουν ούτε υπήρξαν ποτέ δυνατότητες «διαπραγμάτευσης» και «μεταρρύθμισης» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο η μονομερής διαγραφή του τοκογλυφικού δημόσιου χρέους, μόνο η ρήξη και η αποδέσμευση από την ΕΕ των μνημονίων, του ρατσισμού και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, μπορεί να ανοίξει δρόμους για μια άλλη πολιτική που θα βάζει στο προσκήνιο της ανάγκες του λαού. 

Δεν αρκούν τα ρηχά αντιμνημονιακά μέτωπα, χρειάζεται σύνδεση της πάλης για την κατάργηση των μνημονίων με το συνολικό στόχο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της αντι-λαϊκής επίθεσης. Αυτή τη στιγμή απαιτείται ένα κίνημα που δεν θα διστάζει να οδηγήσει τη σύγκρουση με την κυρίαρχη τάξη μέχρι το τέλος, μέχρι την ανατροπή της, μέχρι την εξουσία και την κυβέρνηση των εργαζόμενων,  στηριγμένη στη δύναμη του εργατικού και λαϊκού κινήματος. 

Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του συντάσσεται με το κεφάλαιο, εμείς με τα αδέρφια μας, τους άνεργους, τους απεργούς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, που αγωνίζονται για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση! Όλες και όλοι στους δρόμους! Στην πρώτη γραμμή για ένα δυνατό κίνημα αντίστασης και ανατροπής! Για να πάρει ο λαός στα χέρια του τον κόσμο που του ανήκει! 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Blog: www.antarsyafthiotidas.blogspot.gr
E-mail: antarsyafthiotidas@gmail.com
Facebook: ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.