Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» στην Άμφισσα

Με την παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Άμφισσας κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Άμφισσα και το Δήμο Δελφών την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα υπάρξει αποκλεισμός της κίνησης των οχημάτων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο και εφαρμογή εκτεταμένων πεζοδρομήσεων στην πόλη της Άμφισσας, όπως ορίζονται στο συνημμένο χάρτη. Στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Άμφισσας στην πλατεία Κεχαγιά θα πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση των δημοτών για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Άμφισσας.

Στην ενημέρωση αυτή ειδικότερα θα αναπτυχθούν οι άξονες του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Άμφισσα, όπου κύρια σημεία του θα είναι οι πεζοδρομήσεις, οι μονοδρομήσεις  και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης, η μελέτη για τον περιφερειακό της Άμφισσας, το Πάρκο Ελιάς στη νότια είσοδο της πόλης και η δημιουργία χώρου Βαρέων Οχημάτων σε ειδικό χώρο εκτός του αστικού πυρήνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου

Αποκλεισμός της κίνησης των οχημάτων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης της Άμφισσας. Εφαρμογή εκτεταμένων πεζοδρομήσεων στην πόλη της Άμφισσας. 

  • Ώρες 08:00 – 22:00. 

Μέτρηση αέριας ρύπανσης με τη χρήση της Κινητής Ερευνητικής Μονάδας Κυκλοφορίας – Περιβάλλοντος και Οδοστρωμάτων του Ι.ΜΕ.Τ. και έκθεσή της για το κοινό.

  • Χώρος: Άμφισσα, Πλατεία Ησαΐα.

«Οι πεζοδιαδρομές της Άμφισσας».

  • Περίπατος για τους συνδιοργανωτές και τους συμμετέχοντες της Ε.Ε.Κ. με τον Δήμαρχο Δελφών κ. Αθανάσιο Ηλ. Παναγιωτόπουλο.
            
Αφετηρία: Δημαρχείο, Λήξη διαδρομής: Χάρμαινα.
Ώρες 09:30 -11:30

Ποδηλατική βόλτα από το Tοπικό Τμήμα Άμφισσας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης. Θα ακολουθήσουν οδηγικά παιχνίδια για το κλείσιμο της ημέρας!

Χώρος: Αφετηρία Ρήγα Κοντορρρήγα 8
Ώρα: 18:00 - 19:00

Κίνηση – επίδειξη των ηλεκτρικών οχημάτων της BMW Group Hellas στους δρόμους της πόλης.

Ώρες 19:00 - 20:00

  • Ενημέρωση των δημοτών για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Άμφισσας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Ευάγγελου Κατσαγούνου.
             
Χώρος εκδήλωσης: Άμφισσα, Ισόγεια αίθουσα Δημαρχείου.
Ώρες 20:00-21:30

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.