Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Εκδήλωση προσφυγικής μνήμης στην Δημοτική Κοινότητα Νέας Λαμψάκου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου στη Νέα Λάμψακο το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων προσφυγικής μνήμης, που διοργανώνουν ο Δήμος Χαλκιδέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, η Δημοτική Κοινότητα Νέας Λαμψάκου και ο πολιτιστικός Σύλλογος “Αναξαγόρας”.

Το πρωί, στον Ι.Ν. του Αγίου Τρύφωνα, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία,προεξάρχοντος του πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Καραμούζη και στην συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Ηρώου και έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Χρήστο Παγώνη, την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Λαμψάκου Παρασκευή Χατζηαντωνάκη καθώς και εκπροσώπους συλλόγων και μαθητών.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων τόνισε ότι φέτος συμπληρώθηκαν 95 χρόνια μετά τον μαύρο Σεπτέμβρη του 1922 και θα πρέπει όλοι να αναλογισθούμε τις καταστροφικές συνέπειες που είχε ο διχασμός στην τότε πολιτική ηγεσία και στοίχισε 700.000 νεκρούς και 1.5 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα γεγονότα εκείνης της περιόδου πρέπει να είναι στην μνήμη όλων μας για να μην επαναληφθούν.

Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο προοδευτικό πνεύμα που επέδειξαν οι πρόσφυγες,οι οποίοι ήλθαν στη νέα τους πατρίδα χωρίς κανένα εφόδιο και μεγαλούργησαν.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Λαμψάκου έχει προγραμματισθεί λαϊκό γλέντι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προσφυγικής μνήμης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.