Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δελφών για την πολιτική των επιστολών και των εισαγγελέων των "Πολιτών στο Προσκήνιο"

Έχουμε εισπράξει ως «Λαϊκή Συσπείρωση», παράταξη που στήριξε το ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές, ουκ ολίγα, τα τελευταία χρόνια, από την παράταξη και από υποψήφιους ή και συμβούλους της παράταξης «Πολίτες στο Προσκήνιο» που στήριξε ο Σύριζα, στο δήμο Δελφών.

Καταλογίζουν ευθύνες, κυρίως  σε προσωπικό επίπεδο, στους συμβούλους της παράταξής μας ωσάν να είμαστε εμείς  που διοικούμε  το δήμο και όχι κάποια άλλη πολιτική δύναμη! Προφανώς θέλουν να ξεγράψουν το πρόσφατο αμαρτωλό τους παρελθόν όταν σύσσωμοι - και η παράταξή τους αλλά και οι σύμβουλοί τους προσωπικά - στήριξαν στο δεύτερο γύρο την υποψηφιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής!!

Είναι στην κριτική μανούλες!! Καταγγελίες επί καταγγελιών, λάσπη, και ένας λόγος που κάθε άλλο πολιτικός είναι, από μια πολιτική δύναμη που θέλει να λέγεται «αριστερή».

Ψηφίζουν γενικά υπέρ των ανταποδοτικών τελών και από την άλλη καταγγέλλουν την αύξησή τους!

Ψηφίζουν υπέρ της δημιουργίας Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση του νερού (ΔΕΥΑ) και από την άλλη καταγγέλλουν την μητρική ΕΥΔΑΠ.

Εμμέσως πλην σαφώς μας καταγγέλλουν ότι ζητάμε ανταλλάγματα. Ότι δηλαδή είμαστε τσιράκια της μεταλλευτικής εταιρείας. Ότι είμαστε αρπακτικά. Καταγγέλλουν και το σύνολο των συγχωριανών γιατί δεν πήρανε μέρος στη Λαϊκή Συνέλευση που κάλεσε η τοπική κοινότητα. Καταγγέλλουν και τους εργάτες στο μεταλλείο σαν ανθρώπους της εταιρείας που τους χρησιμοποιεί αυτή για τους σκοπούς της, ενώ ήτανε κουφοί και μουγκοί στις επανειλημμένες καταγγελίες των Σωματείων για τις σωρείες παραβιάσεων της μεταλλευτικής και εργατικής νομοθεσίας. Καταγγέλλει τον πολιτιστικό σύλλογο σαν ζητιάνους καλώντας μάλιστα να κλείσουνε «το μαγαζί».

Στο ήθος των συγκεκριμένων «Πολιτών στο Προσκήνιο» με τις λαϊκίστικες ατάκες που μόνο θυμηδία προκαλούν και συνολικά στη συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, δεν πρόκειται να απαντήσουμε με το ίδιο ήθος. Κρατάμε τις αξίες μας και απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας. Αυτούς που μας ανέδειξαν διοίκηση στο χωριό (όχι βέβαια γιατί τις ψήφους τους τις καθοδηγούσε η εταιρεία) αλλά γιατί εμπιστεύτηκαν τους μακροχρόνιους αγώνες μας αλλά και τις πολιτικές  μας θέσεις και για το χωριό και για το περιβάλλον και για τα μεροκάματα των εργατών και για το μέλλον των αγροτών. Για όλα αυτά που η παράταξη των δικομανών «Πολιτών στο Προσκήνιο» δεν έχει δώσει σημεία ζωής, παρά μόνο για ότι συμφέρει την πολιτική τους ύπαρξη. Αν βέβαια κάτι δεν τους αρέσει η πάει στραβά, προβαίνουν στην «ηρωική» έξοδο με την παραίτησή τους, φτύνοντας κατάμουτρα όσους τους ψήφισαν δηλώνοντας χωρίς ντροπή ότι παραιτούμαστε μεν από την θέση που μας εκλέξατε αλλά είμαστε στη μάχη!!!!

Στο πολιτικό λεξικό αυτό ονομάζεται οπορτουνισμός.

Τι θα πει λοιπόν οπορτουνισμός σύμφωνα με τα λεξικά! Βγαίνει απ' το αγγλικό “opportunity” που σημαίνει “ευκαιρία, περίσταση”. Opportunism σημαίνει καιροσκοπισμός. Με πολιτικούς όρους, αυτός που είναι οπορτουνιστής, σπαταλάει χρόνο και δυνάμεις για να ΜΗΝ πετύχει το στόχο που έχει διακηρύξει στα λόγια. Καιροσκόπος  δε, είναι ο άνθρωπος που χωρίς να δεσμεύεται από αρχές καιροφυλακτεί και αρπάζει οποιαδήποτε ευκαιρία του προσφέρεται και έτσι συχνά αλλάζει στρατόπεδο, πολιτική τοποθέτηση, φίλους, συμμάχους κ.λπ. Μήπως λοιπόν κάτι τέτοιο δεν δείχνει  η πορεία των συγκεκριμένων συμπολιτών μας αλλά και η πορεία της συγκεκριμένης τους παράταξης;

Άμφισσα, 20/9/2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.