Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ακόμη 10 εκατ. ευρώ για τα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας

Τη δεύτερη πρόσκληση για υποβολή προτάσεων που αφορούν στην κατασκευή, τη βελτίωση, την επέκταση και των εκσυγχρονισμό των υποδομών προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης εξέδωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η συγκεκριμένη πρόσκληση, ύψους 10 εκατ. ευρώ, προστίθεται στην ισόποση πρώτη πρόσκληση που εκδόθηκε με τον ίδιο σκοπό.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τη χρηματοδότηση της δράσης αναβάθμισης των σχολικών μονάδων με στόχο την υλοποίηση του σχεδίου αναβάθμισης των συνθηκών στην εκπαίδευση σε επίπεδο κτιριακών υποδομών, προμήθειας εξοπλισμού αλλά και χρήσης σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας.

Για την πρόσκληση μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εκπαίδευση και οι υποδομές της σε ολόκληρη τη Στερεά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Περιφέρεια έχει επιλέξει τον δρόμο «κόντρα στο ρεύμα που υποβαθμίζει την ποιότητα της Παιδείας, με κατάργηση κατευθύνσεων και που προκαλεί προβλήματα, αντί να δίνει λύσεις, στους μαθητές και τις οικογένειές τους». Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται το σχέδιο της Περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης με τη δημιουργία νέων, σύγχρονων εγκαταστάσεων, αλλά και με την διαμόρφωση συνθηκών που επιτρέπουν την παροχή αναβαθμισμένων μεθόδων διδασκαλίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.