Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σαράντα τέσσερα χρόνια πέρασαν από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973, από το ξέσπασμα της οργής όλων των αγωνιζόμενων και επαναστατημένων ανθρώπων απέναντι στη δικτατορία των συνταγματαρχών και οδήγησε στην αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Ο ελληνικός λαός και κυρίως η νεολαία με σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” αντιστάθηκε στις διώξεις, τους εκφοβισμούς, τις φυλακίσεις και τα βασανιστήρια των δικτατόρων και έβαλε τις βάσεις για να λειτουργήσει ξανά η συνταγματική τάξη, να επιστρέψει η ελευθερία έκφρασης ιδεών. 

.Η 17η Νοέμβρη αποτελεί φάρο που συνεχίζει να φωτίζει και να εμπνέει. Αποτελεί αφορμή για στοχασμό για όλα όσα συμβαίνουν και ειδικά στα θλιβερά φαινόμενα μισαλλοδοξίας και φασισμού που εμφανίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο και ταυτόχρονα μας εμπνέει για να οικοδομήσουμε ένα κόσμο περισσότερο δημοκρατικό, αλληλέγγυο και πλουραλιστικό, να σχηματίσουμε μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης.

Οι νέες γενιές πρέπει να τολμούν, να διεκδικούν για να δημιουργήσουν τις συνθήκες της ζωής τους με ελευθερία και δημοκρατία.

Το Πολυτεχνείο ζει, στην ψυχή κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, μας καθοδηγεί, μας εμψυχώνει και αποτελεί σύμβολο δημοκρατίας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.