Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ο Δήμος Χαλκιδέων παρέλαβε νέους κάδους ανακύκλωσης

Το τμήμα Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει για την αύξηση των ποσοτήτων αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών, αντικατάστασης κατεστραμμένων μπλε κάδων από το δίκτυο, αλλά και επέκτασης του υπάρχοντος δικτύου, παρέλαβε σε πρώτη φάση, στις αρχές Νοεμβρίου, 67 νέους κάδους ανακύκλωσης.


Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα ανακύκλωσης Δημήτρη Παπαποστόλου, μέχρι το τέλος του μήνα θα παραληφθούν 50 ακόμη νέοι μπλε κάδοι, ενώ επιδίωξη της υπηρεσίας είναι η προμήθεια 50 τεμαχίων ανά δύο ή τρεις μήνες, αίτημα που είχε υποβληθεί από τον ίδιο στην αρμόδια εταιρεία Ανακύκλωσης ΑΕ και έγινε αποδεκτό, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χαλκιδέων.

Παράλληλα, ο κ. Παπαποστόλου επεσήμανε ότι η συμμετοχή των πολιτών στον τομέα της ανακύκλωσης είναι αναγκαία, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για να διατηρηθεί η πόλη ανθρώπινη και φιλική. Υπενθυμίζεται ότι οι βασικοί κανόνες ανακύκλωσης είναι:

1. Διαχωρίζουμε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας μας από τα υπόλοιπα απορρίμματα.
2. Αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματα.
3. Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια.
4. Τα υλικά συσκευασίας δεν πρέπει να είναι δεμένα ή συσκευασμένα.
5. Δεν πετάμε ποτέ απορρίμματα ή γυάλινες συσκευασίες στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Οι γυάλινες συσκευασίες απορρίπτονται (αν υπάρχουν) στους ειδικούς κώδωνες υποδοχής γυαλιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.