Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Σεισμός 4,2-4,5R κούνησε Αττική, Εύβοια και κάποιες περιοχές της Βοιωτίας

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,2-4,5R (ανάλογα με το σεισμικό ινστιτούτο) λίγο πριν τις 10:25 την περιοχή της Αττικής. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 2 χλμ. βορειοανατολικά της Σταμάτας, προς τη λίμνη Μαραθών, 24 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας και σε εστιακό βάθος 5 χλμ. περίπου. Ο σεισμός έγινε αισθητός ιδιαίτερα σε όλη την Αττική και σε πολλές περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας. Η διάρκεια του σεισμού ήταν περίπου 6 δευτερόλεπτα.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί και παρακολουθούν σεισμική δραστηριότητα της περιοχής. Προς το παρόν, φαίνεται ότι υπάρχει κάποια μετασεισμική ακολουθία, αν και πρέπει να συμπληρωθεί ένα 24ωρο, για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας και καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμη Λέκκα, η δόνηση αποτελεί  τη συνέχεια του σμήνους των σεισμών της 9ης Ιανουαρίου, ενώ οι τεκτονικές δομές της περιοχής είναι μικρές για να δώσουν μεγάλο σεισμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.