Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Η Αράχωβα γιόρτασε τον Άγιο Γεώργιο

Τον προστάτη της Αϊ-Γιώργη γιόρτασε η Αρχόντισσα του Παρνασσού, η γραφική Αράχωβα. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Κυριακή 22 Απριλίου τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή απάντων των κατοίκων της κωμοπόλεως ενδεδυμένων με τις παραδοσιακές αραχωβίτικες στολές τους αλλά και πλήθος προσκυνητών και επισκεπτών, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, τους γύρω χώρους και τους δρόμους για να τιμήσουν τον Άγιο Γεώργιο.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Κυριαζής, αναφερόμενος στα μηνύματα της ζωής και του μαρτυρίου του Αγίου Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην ενότητα της Ορθόδοξης πίστης και της Ελληνικής πατρίδας, η οποία γίνεται πράξη στο «Πανηγυράκι» της Αράχωβας τονίζοντας ότι η πάνδημη συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι συγκινητική και ελπιδοφόρα. Ανέφερε ότι ο Άγιος Γεώργιος είναι κατεξοχήν δημοφιλής καί πάνδημος Άγιος και αγκαλιάζει όλους. Η ιερή μορφή του Αϊ-Γιώργη και οι εκδηλώσεις του πανηγυριού είναι σημείο καθολικής αναφοράς, που σηματοδοτεί την ενότητα κλήρου και λαού, όλων των φορέων της πόλης και της κοινωνίας. Και ευχήθηκε ενωμένοι με την χάρη του αναστάντος Κυρίου και οδηγούς τις μορφές των αγίων και ηρώων μας να προχωρούμε με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Στη συνέχεια έγινε η περιφορά της Εικόνος του Αγίου στους δρόμους της Αράχωβας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, προπορευόντων των πολυάριθμων Αραχωβιτών, -μικρών παιδιών, ανδρών, γυναικών και γερόντων- ντυμένων με παραδοσιακές στολές και ακολουθούντων απάντων των πιστών.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου, με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον πανοσ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Σιλουανό και στους πιστούς Χρόνια Πολλά και ευλογημένα και οι πρεσβείες του μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου να τους συνοδεύουν. Ενώ ο πανοσ. Καθηγούμενος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή και ευχαρίστησε όλους τους προσκυνητές και όλους όσοι συνετέλεσαν στην προετοιμασία της πανηγύρεως της Ιεράς Μονής.












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.